Halte Stad & Land

logostadenlandNa twee jaar te hebben getoerd door de provincie is Halte Stad en Land op 30 december afgesloten. De VIPbus heeft in de afgelopen twee jaar verse inspiratie van stad naar het platteland en vice versa gebracht om te inspireren, te verwonderen en te informeren. Op deze manier konden stedelingen kennis maken met het platteland en zich verwonderen over de mooie stekjes, vergeten ambachten, bijzondere verhalen of smaakvolle lokale producten. En de plattelanders konden zich op hun beurt verheugen op bijzondere ontmoetingen met Utrechtse kunstenaars, vernieuwende koks, innovaties en Utrechts gedachtegoed.

Informatie over alle projecten is terug te vinden in een terugblik. Hierin vindt je een verslag van de dag en alle informatie over diegenen die hebben meegewerkt.

Halte Stad en Land mag dan wel officieel zijn afgesloten maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat we ophouden stad met platteland te verbinden. Vanaf dit jaar zal dat naast de VIPbus ook met een Parlevinker (equivalent van de SRVwagen, maar dan op het water) genaamd de Parlevipper gebeuren. Hou de website in de gaten voor meer informatie hierover!

Lees hier het terugblik van de eindtournee en die van de eindpresentatie.
De Ijsselbode was ook aanwezig bij de eindpresentatie en schreef hier een mooi stuk over. Bekijk hier het artikel.


Bekijk dit filmpje en zie hoe ‘burgers’ uit de stad en plattelanders over elkaar, over het leven en hun dromen denken.


Halte Stad & Platteland
from Sebastiaan ter Burg on Vimeo.

Onderstaande projecten zijn inmiddels als product te koop. Bekijk de aanbiedingen achterin onze kersverse Mindfood en reserveer via mariska@devipbus.nl of 06 58813782


Een greep uit het Stad & Land assortiment

  • Een workshop verstrengelen waarbij een Utrechtse architect en ambachtelijke wilgenvlechter samen tot een ontwerp komen tijdens een inspiratieontbijt. Daarna mogen de groene vingers hun werk doen. Een prachtig bushokje van wilgentenen op de grens tussen stad en land is het tastbare resultaat. In de pijplijn zit nog het maken van een landelijk bushokje midden in de stad, zodat stedelingen letterlijk even kunnen uitstappen en wegdromen in plattelandssfeer. Klik hier voor meer.
  • De keuken op zijn kop. Op deze VIPtournee verlaat de VIPbus even kort de stad Utrecht om het platteland te laten proeven aan Utrechtse inspiratie en gedachtegoed. Aan boord hebben we een Utrechtse improvisatiekok die met producten van het land wel raad weet. Klik hier voor meer.
  • Spring je toekomst tegemoet! Een polsstoksprong om de sprong naar je droom te wagen. Polsstokspringen is een prachtige manier om toekomstige ondernemers een symbolische eerste stap te helpen zetten. Een polsstoksprong maakt direct duidelijk welke kwaliteiten en valkuilen iemand in huis heeft. In de sfeer van het oer-Hollandse polderlandschap en in het gezelschap van andere startende ondernemers worden ideeën aangescherpt en belangrijke contacten gelegd. Klik hier voor meer.
  • Jongensboek met avonturen van ondernemers uit stad en land. Al op één van VIPs eerste ritjes naar het platteland ontmoetten we plattelandsondernemer en avonturier in hart en nieren Kees Lekkerkerker. Zijn verhalen stromen over van levenslust, doorzettingsvermogen en lef. Ook stadsondernemer Dennis Hensen is volgens VIP een ondernemer die inspireert en waar je veel van kunt leren. Deze twee mannen zijn dan ook de hoofdpersonen in VIPs eerste boek, dat luistert naar de werktitel ‘Jongensboekavonturen’, waar momenteel aan gewerkt wordt door beginnende schrijvers onder begeleiding van een ervaren biograaf. Kijk voor een voorproefje van deze jongensboekavonturen hier. Het jongensavonturenboek is te koop voor €17,50 en kan besteld worden via info@devipbus.nl.

4548546775_8ea384db06_b

logo utrechtse waarden

jaune Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

LogoLeader_000

LOGO_PROVINCIE_ZW_ROOD