vip films

Gebiedsvisie Rivierenland – Gelderland from Sebastiaan ter Burg on Vimeo.

De VIPbus bij NCRV Cappuccino from Sebastiaan ter Burg on Vimeo.

VIP – Dromen Bouwen from Ramses Singeling on Vimeo.

Culturele Nieuwjaarsduik,
Domplein Utrecht 03 januari 2010

De VIPbus zwaaide Tjerk Ridder uit. De Utrechtse muzikant vertrok liftend met een caravan (dus zonder auto), zijn teckel en zijn gitaar door Europa om diverse culturle hoofdsteden te bezoeken en de verse voornemens van hun inwoners in kaart te brengen. Burgemeester Aleid Wolfsen hielp Ridder de stad uit.

Meer info op http://www.trekhaakgezocht.nl en http://www.devipbus.nl/2010/01/inblikken-en-uitzwaaien/

Halte Stad & Platteland from Sebastiaan ter Burg on Vimeo.

Op zondag 3 januari is muzikant Tjerk Ridder tijdens de Culturele Nieuwjaarsduik vertrokken vanuit Utrecht,  liftend met een Eriba-caravan naar diverse Culturele hoofdsteden van Europa. Een project wat uit de samenwerking met VIP is ontstaan. (Woord wie je bent Flitsconcerten).
Uitgerust met gitaar, Dachs (zijn teckel) en een caravan, maar zonder auto. Om zijn reisdoelen te bereiken is hij afhankelijk van mensen die hem en zijn Eriba-caravan voort willen trekken. De reis is een metafoor, die ook letterlijk laat zien dat je anderen nodig hebt om verder te komen. Onderweg vraagt hij de mensen die hem meenemen naar hun ‘verse voornemen’. Wat is belangrijk om te realiseren waar je echt trots op kan zijn? Deze ‘verse voornemens’ worden ingeblikt in een conservenblik als herinnering aan het voornemen. Op het blik komt de versheidsdatum, de datum waarop het voornemen gerealiseerd moet zijn.

De VIPbus: Verse inspiratie in Utrecht

Gemaakt door: Joost Pepping & Mersiha Cuk

Dromen bestaan, 24 juni:


Aanstormende VIP’S, 23 mei: