Ondernemers slaan eerste paal voor bruisende Galecopperzoom

Vrijdag 11 april is een bijzonder moment: zeven ondernemers slaan de eerste paal voor hun droom – hun eigen onderneming voor een duurzame en creatieve Galecopperzoom. De ondernemers, provincie Utrecht en de gemeente Nieuwegein spreken dan de intentie uit dat dit de zeven initiatieven zijn die het komende jaar hun plek vinden op de Galecopperzoom. De zeven ondernemers nodigen graag alle Galecoppers en andere belangstellenden uit om te proosten op dit bijzondere moment en laten u alvast ervaren wat er gaat bruisen op de Galecopperzoom. Wethouder Hans Adriani en gedeputeerde Bart Krol zijn hierbij namens de gemeente en de provincie. Van 15.00 tot 17.00 uur naast het Petanque Centrum op de Galecopperzoom.
Galecopperzoom: plek voor creatieve en duurzame energie
Op 12 december werden deze zeven initiatieven door een deskundige jury gezien als de meest concrete kanshebbers om al begin 2014 te realiseren. Als het aan de ondernemers ligt zijn er straks stadsvarkens die als natuurlijke ploeg de Galecopperzoom opwaarderen, kinderen die leren biologische groente te verbouwen in eigen tuintjes, een horecagelegenheid waar je heerlijk tot rust kan komen, zonnepanelen voor en van de wijk waartussen schapen kunnen grazen, recreatief betaalbaar golfen voor iedereen en een wielerbaan die tot leven wordt gewekt door laagdrempelige evenementen voor en door de buurt.
Proeven en ervaren vanaf 13 april

Vanaf 13 april zullen de prototypes van de initiatieven zichtbaar worden op de Galecopperzoom. Om de zondag is er op de Galecopperzoom wat te beleven en ervaren: van pony rijden tot varkens bewonderen en van moestuinieren tot zien hoe zonne-energie wordt opgewekt. In de weekenden is het bovendien mogelijk om alvast koffie of thee te drinken in de tijdelijke horecagelegenheid.
Tijdelijke ontwikkeling door dromen gedreven
De gemeente Nieuwegein heeft in het verleden het gebied Galecopperzoom aangekocht voor bebouwing. Het oorspronkelijke plan (een groot bedrijventerrein) is geheel van tafel. Het lange termijnplan (mogelijk een nieuwe woonwijk) wordt op zijn vroegst na 2030 uitgevoerd.
De gemeente stelt de Galecopperzoom tot 2030 beschikbaar voor tijdelijke ontwikkeling. Hiermee worden de gemeentelijke rentelasten verlaagd en krijgt het gebied meerwaarde voor zijn omgeving. Bewoners en ondernemers realiseren hier hun droom waar de wijk en Nieuwegein van profiteren.