Eitje tikken met.. Tielse dromen

Tielenaren maken dromen waar

Een door ouders zelfgebouwde speeltuin in de wijk, een woongemeenschap voor mensen tussen de 60 en 70 jaar – gekoppeld aan mantelzorg, of een handgemaakt portemonneetje waarmee geld wordt verzameld voor een project in Cambodja. Het kwam allemaal voorbij tijdens de ontbijtsessie Eitje tikken met…. op 16 december. Acht Tielenaren deelden hun droom en vonden steun voor de realisatie.

Concrete stap voor 1 februari

Met het presenteren van hun droom tegenover een publiek van zo’n 50 betrokken mensen vanuit de gemeente, woningcorporaties, welzijn en ondernemend Tiel, namen de droomeigenaren het besluit om hun dromen echt waar te maken. Het doel van het ontbijt is om de droomeigenaren de steun te laten vinden die zij nodig hebben om hun droomplan uit te voeren. De dromen worden verrijkt en er wordt meegedacht over een eerste concreet prototype van de droom voor 1 februari 2013.

De Zaak van de Stad: plek om dromen waar te maken

Ook Karin van Nuland – projectleider van de gemeente Tiel – deelt haar droom. “Dat inwoners en ambtenaren elkaar op een gelijkwaardige manier ontmoeten, en dat er een plek is waar je je dromen samen echt verder kunt brengen”. Die plek is gevonden in De Zaak van de Stad. Donderdag 19 december, vanaf 11.00 uur, is de aftrap voor de vrije inloop.

Prikkels voor Tiel door dromen

Op 13 en 14 november stond de VIPbus op verschillende plekken in Tiel. De hele dag stapten bewoners binnen met prille ideeën en vergevorderde plannen. Acht van hen pakten de kans om hun droom te delen en verder te brengen op 16 december. De gemeente Tiel geeft vorm aan het nieuwe samenspel tussen samenleving en overheid. De gemeente wil dromen van bewoners mogelijk maken door mee te denken en te verbinden.

Bekijk hier de fotoserie en hier de video.