Dromen uit blik – Zevenaar

De afgelopen weken is de VIPbus op pad geweest in de gemeente Zevenaar. Op zoek naar dromen en verse voornemens die een verschil kunnen maken . In dromen zit energie en eigenaarschap en we merken dat de droomeigenaren staan te popelen om de eerste stappen te zetten. Maar om de sprong te kunnen wagen, is soms wat extra denkkracht, nieuwe inzichten of bijvoorbeeld een netwerk nodig.

Op donderdag 27 juni is er, onder het genot van soep en een broodje, een bijzondere avond bij de Aerdste Wacht in Aerdt. Die avond tussen 18.00 en 21.00 uur presenteren de vijf dromen zich. Een groep mensen, bestaande uit ambtenaren, lokale ondernemers, vrienden en familie verrijkt de droom, maakt hem nog concreter en bespreekt wat er nodig is om de eerste stap te zetten.

De droomeigenaren vertellen in een korte pitch wie zij zijn, wat hun droom is en wat zij nog nodig hebben om die te realiseren. Het doel is een eerste prototype van de droom voor 1 oktober 2013.

De Apenhonk

Voor speeltoelstellen zijn veel veiligheidsregels. Maar, als je werkt met natuurlijk materiaal en eenvoudige constructies kan er opeens veel. Eduard en zijn buren gaan ervoor om voor 1 september een speeltuin te realiseren, bestaande uit o.a. boomstammen. De kavel die zij in gedachten hebben, moet nog wel worden toegekend. De juiste contacten met meedenkers bij de gemeente is gelegd en wat Eduard betreft gaan ze morgen al aan de slag.

Eduard

De Groene Molen – dromen

Jan wil alle aanwezigen bijstaan in het realiseren van hun droom. Hij wil door met hen te oefenen zichzelf van dromer naar droomplanner ontwikkelen. Hij weet wat er nodig is voor de realisatie van een droom: doorzetten x discipline x concentratie. Jan is nu even op vakantie. Daarna zou hij graag nauw contact hebben met de sleutelfiguren voor het wijkgericht werken in Zevenaar. Hij wil met hen maandelijkse mijlpalen afspreken, zodat de dromen ook echt werkelijkheid worden.

Eetbaar bos

Het liefst willen zij een stuk grond van 1 vierkante kilometer. Maar, Willy en Onno zien in dat ze klein moeten beginnen. Ze gaan nu eerst bouwen aan een netwerk. En, om de droom interessant te maken voor o.a. gemeente zoeken zij naar aansluiting op het algemeen belang, zoals  bij zorg en onderwijs. Voor 1 november moet het netwerk er zijn en wie weet al een eerste pilot, aangesloten bij andere initiatieven in Zevenaar. Ze worden geintroduceerd bij de juiste gemeenteambtenaar die mee kan denken over een locatie en gaan met veel tips naar huis van initiatieven waar zij bij aan kunnen sluiten.

Kookworkshop voor ouderen

Herman heeft de juiste contacten gevonden met  het Kulturhus in Babberich. Er blijkt een goede mogelijkheid zijn om te koken. Herman zou dit graag met iemand anders oppakken. Hij heeft ideeën over gezond eten en het mag vooral ook gezellig zijn. Vanuit Caleidoz wordt de verbinding opgepakt – want Herman kan nog wel wat steun gebruiken om een kookworkshop te organiseren.

Festival Magische invloeden

Joost staat nog te stuiteren na de anderhalf uur meedenken door zoveel enthousiaste mensen. Het was steeds erg druk aan zijn tafel. Ter afleiding schudt hij nog maar een truc uit zijn mouw. Hij kan met zijn goochelkunsten een rol spelen in het jongerenwerk, in het contact met gehandicapten en wellicht ook met ouderen. Zijn droom voor een magisch festival in leegstaande panden wil hij handen en voeten geven door een eerste try out in september. Hij wil aansluiten bij het cultuurfestival Buiten blik in Zevenaar. Hij heeft drie mensen gevonden die hem de komende tijd willen ondersteunen bij het mogelijk maken van de try out.

Bekijk alle foto’s hier.

joost