De dromen van Zevenaar

Op 7 en 8 juni stond de VIPbus op verschillende plekken in de gemeente. Op zoek naar mooie persoonlijke dromen of plannen voor de wijken die al even op de plank liggen maar nodig afgestoft moeten worden. Het was druk! Veel mensen kwamen nieuwe sprongen wagen met de Trek-in-iets-nieuws-snacks en deelden hun bijzondere dromen. Hieronder zie je een aantal van deze dromen. Kijk mee en zie wat zij nodig hebben om een prototype van hun droom neer te zetten.

Koken voor ouderen
In Babberich stapt Herman de bus in. Hij windt er geen doekjes om: hij wil een droom inblikken! Hij heeft altijd gekookt en gebakken, liep tegen een burnout aan, maar nu graag weer met andere mensen aan de slag. Om van elkaars kookkunsten te genieten, elkaar te ontmoeten en anderen met zijn passie voor koken aan te steken. En dat kan met weinig geld, met simpele producten. Het belangrijkste is het samen doen en het genieten. Hij wil dat graag in het Kulturhus in Babberich doen. Hij wil dolgraag starten. Om zijn eigen creativiteit kwijt te kunnen en anderen aan te kunnen steken. Hij denkt zelf maar een klein beetje steun nodig te hebben –bijvoorbeeld om mensen te bereiken in Babberich en om een plek te krijgen in het Kulturhus.

Festival Magische Invloeden
Joost van de Maale – of Bram B zoals zijn artietsennaam luidt- ziet het helemaal voor zich. Zijn droom is een festival in containers, een festival vol magische invloeden. Hij vindt het spannend om te doen. Hij wordt uitgedaagd op zijn ideale rol. Dat blijkt die van stalmeester te zijn. Hij wil het klein starten en er moet een plan B zijn, zodat hij dit avontuur aan durft.

Eetbaar bos
Wie heeft er toevallig een bos in de aanbieding? Willy en Onno weten er wel raad mee: zij willen een eetbaar bos leven. Een compleet zelf voorziende plek. Willy en Onno hebben gedroomd van zelfvoorzienend leven. Daar is het nog niet van gekomen. In alles wat ze hebben geprobeerd, lopen ze tegen regeltjes aan. Overal is wetgeving voor. Grid, stramien, matrix, grafiek, maatverdeling, dat zijn de termen. Daar laten dromen zich moeilijk inpassen. Daarnaast willen ze vanuit talenten samenleven en -werken. Iedereen, ook mensen met labels, hebben talenten en kunnen en willen bijdragen. Ze zoeken grond, een grote schuur en een klein huisje, in die volgorde. Ze zoeken de juiste personen om ze op weg te helpen. Wie wil zich hardmaken voor iets wat eigenlijk niet kan?

Zelfbouw Speeltuin
Eduard woont in de nieuwbouwwijk Grootholthuizen. Daar zijn nog weinig voorzieningen. Samen met een aantal buurtbewoners wil hij een speelplek maken voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Dat deden ze al een keer op een braakliggend stuk terrein. De gemeente heeft het toen verwijderd, omdat het niet veilig genoeg zou zijn. Nu willen ze – passend in de stijl van de wijk – een natuurlijke speelplek bouwen. Van de gemeente verwachten ze dat die meedenkt. Een speeltuin moet je toch ook zelf kunnen realiseren?

Jan de dromenman
Jan loopt al twee, drie jaar met een redelijk vastomlijnd plan rond. Jan droomt namelijk van een creatieve, resultaatgerichte organisatie waar mensen geholpen worden hun droom te realiseren. En dan in een molen, dat vindt Jan de inspirerende omgeving om het samen met de dromers voor elkaar te krijgen.Zijn organisatie gaat de Groene Molen heten. Groen, want de dromen moeten en relatie hebben met duurzaam, groen en wereldverbeteren. Hij beschouwt Zevenaar als zijn cirkel van invloed en heeft iets of iemand nodig om hem verder te helpen en om focus te houden.

Vondel Grandeur
Bezoek uit de Vondellaan. Een echtpaar heeft een droom, waar een grote gedeelde ergernis van alle buurtbewoners van de mooiste straat van Zevenaar achter zit. De ergernis? Het grasveld, het centrum van de straat. Parkeerplaatsen zijn er niet, dat grasveld wel en daar voetballen geen kinderen, er barbecueën geen buurtbewoners, maar er poepen honden. Het echtpaar droomt van een transformatie van het grasveld die past bij de Grandeur van Vondel. Een transformatie die een mooie plek oplevert en de hondenbezitters doorstuurt naar de dichtstbijzijnde hondenuitlaatplaats, amper 100 meter verder.

Pannenkoekenrestaurant
Mike en Kevin denken in pannenkoeken. Ze willen een pannenkoekenhuis beginnen. Dat is er in Zevenaar namelijk niet. Het idee is er nu nog in hun hoofd. Ze weten niet of het haalbaar is, de bankrekeningen van de mannen laten namelijk geen spaartegoeden zien, waardoor ze zomaar de stap kunnen wagen. En ze willen graag goed verdienen, mar nooit ten koste van hun vriendschap. Kevin zijn horecapapieren al en ze hebben en duidelijk beeld bij hun restaurant. Het is netjes en modern ingericht, maar wel met warme, gezellige kleuren. En het zit vol. Beneden doen ze de pannenkoeken en op termijn zou er boven een horecagelegenheid voor jongeren van 14 tot 18 kunnen komen. Dit omdat de horecawetgeving verandert en er straks voor jongeren tot 18 jaar niets meer is.

KauwgomKunst
Els droomt er van om de overlast door kauwgom op een creatieve manier op te lossen. Dat kan door kunst te maken die mooier wordt als je je stukje kauwgom er op achter laat. Ze voelt zich schuldig, maar zelf gooit ze ook weleens een kauwgompje op de grond. Ze wil met de gemeente samen werken om te horen waar de meeste overlast is van kauwgom en om te kijken waar haar kauwgomkunst aan moet voldoen als het in de openbare ruimte staat.

Zie jij kansen? Kan jij deze dromen verder helpen?
Neem dan contact met ons op via marleen@devipbus.nl of 0628497360.