Vers Voornemen van Minister Plasterk

Op maandag 27 mei maakt minister Plasterk een toer langs een aantal bijzondere initiatieven in Utrecht. En dat doet hij niet zomaar, hij trekt er op uit met de VIPbus. Zijn eigen Verse Voornemen, van droom naar besluit, blikt hij die dag ook in.

Minister Plasterk laat de trek-in-iets-nieuws snacks even aan zich voorbij gaan. Wanneer hij aanschuift in de VIPbus, maakt hij kennis met de kracht van dromen. “In dromen zit eigenaarschap en echte energie. Een droom wil je zelf de verantwoordelijkheid voor nemen. Soms is het alleen moeilijk om een eerste sprong te wagen”, vertelt Dennis. Dan komt minister Plasterk over de brug met zijn eigen droom: hij wil graag dat de democratie weer echt de macht bij de burgers legt. En nog belangrijker: “Mijn droom is dat iedereen zich thuisvoelt in Nederland.” De nota over de doe democratie die deze zomer naar de Tweede Kamer gaat ziet hij als eerste stap om die droom dichterbij te brengen. Maar, dan moet die nota wel tot leven komen. De minister blikt een vers voornemen in: voor 1 september gaat hij de boodschap van de nota over de Doe Democratie op persoonlijke wijze vertellen aan Nederland, begrijpelijk voor iedereen.

De VIPbus helpt de minster graag door zijn boodschap in Nederland te verspreiden.

8856480717_84d817b9d7_z

Bekijk alle foto’s hier