Overvechtse dromen zoeken mogelijkmakers

Op woensdag 24 april stond de VIPbus bij het DoeMee centrum Einstein in Overvecht. Die avond, tijdens de wijkdialoog Overvecht, delen een aantal Overvechters hun droom.

Dromen die echt het verschil kunnen maken, worden die avond gedeeld met de Wijkwethouder Hans Spigt. Samen wordt gezocht naar de juiste wegen en mogelijkheden om een eerste concrete stap te zetten: het eerste prototype van de droom.

Hieronder de drie dromen op video.

Wasstraat voor werkzoekenden in Overvecht

In Overvecht zijn veel mensen die geen werk hebben: omdat ze hun opleiding niet afmaakten, ontslagen zijn of de weg naar betaald werk nooit gevonden hebben. Floris van Kesteren wil deze mensen weer vertrouwen geven in hun eigen toekomst door ze in 1 dag door een inspirerende ‘wasstraat’ te halen. Samen met andere partijen die deze mensen verder willen helpen. Wie helpt mee om van dit event een inspirerende ervaring te maken?

Kansen van jongeren koppelen aan Overvechtse ondernemers

Bij het postagentschap Boom Businesspoint van Marianne Houkamp en Hans Bouwmans komt dagelijks een groot aantal ondernemers van bedrijventerrein Oevervecht over de vloer. Maar Marianne en Hans willen meer voor deze ondernemers betekenen en hen koppelen aan de jongeren uit Overvecht die, ondanks hun handigheid, geen stage of werkplek weten te vinden. Wie helpt hen om hun kwaliteiten met de begeleiding van kansrijke jongeren in te zetten voor Overvecht?

FC Utrecht is ons doel

Iedere jongen wil profvoetballer worden. Maar hoe kom je in beeld bij de profclubs, zoals FC Utrecht? Hamid en Eyup en hun vrienden kennen elkaar van het straatvoetbal en willen zich in de picture spelen. Dat gaan ze doen door een flitsende film te maken waarin hun talenten te zien zijn. Wie helpt hen de juiste wegen bewandelen?

Wil je de foto’s terug zien van deze avond? Kijk dan hier.

Zie jij kansen? Kan jij deze dromen verder helpen? Neem dan contact met ons op via marleen@devipbus.nl of 0628497360.