Dromen en Verse Voornemens in Overvecht

Op vrijdag 19 april staat de VIPbus bij Buurtcentrum De Dreef in Overvecht. Op zoek naar mooie dromen of plannen die al even op de plank liggen maar nodig afgestoft moeten worden. De VIPbus helpt poetsen en biedt een springplank van droom naar realisatie.

Die middag vallen er verschillende mensen met een droom binnen. Sommige dromen zijn erg persoonlijk: zoals een meneer met de wens om terug te gaan naar Curacao en tijd door te brengen met zijn familie en zoontje. Of de mervouw die vol hartelust vertelt over haar ondernemersfamilie en de tijd dat zij in de platenzaak van haar vader werkte. Die kennis die zij daar op deed zou zij graag willen delen met andere ondernemers.

Even later stapt Floris binnen. Hij heeft een eigen bedrijf Maatschappelijk Verantwoord Ontslaan. Zijn droom is om de grote groep werklozen weer te laten blaken van zelfvertrouwen, op zoek naar nieuwe kansen. Daarvoor wil hij een event gaan organiseren in Overvecht, waarbij op een bijzondere manier wordt geprikkeld, uitgedaagd en geleerd. Al pratende groeien de ideeen. Door in te blikken neemt hij het besluit om een eerste event te organiseren voor de zomer. Hans, die ook aanschuift, ziet meteen kansen: wij wil wel een workshop verzorgen op die dag. Zo ontstaan verbindingen! Hans droomt er zelf van om kansarme jongeren te motiveren en te koppelen aan ondernemers uit Overvecht. Hij heeft veel ervaring met het begeleiden en coachen van jongeren en zou dat graag ook in Overvecht willen doen.

De scholen zijn dicht en de kinderen komen naar buiten. Een jongetje dat de bal behendig over het plein speelt, deelt zijn droom. Hij wil graag bij FC Utrecht voetballen. Zijn vriendjes vallen hem bij en vertellen dat jij echt heel goed is. Op de vraag waar zij van dromen is het antwoord luid en duidelijk: FC Utrecht is ons doel!

Zie hier de foto’s.

8663849674_0a962e919e_c