Eindtoernee Halte Stad & Land

Kerstboom ingeladen, lichtjes aan, kerstballen rechthangen, chocolademelk in de pan en we zijn er klaar voor. Om half tien vertrekt de VIPbus voor de laatste rit van 2011! Aan boord hebben de heren van HEUG hun instrumenten ingeladen en zijn klaar om samen met mensen hun verse voornemens voor 2012 vast te leggen in een ringtone. De ringtone herinnert je iedere keer dat je gebeld wordt aan je eigen voornemen. Verder hebben we vandaag nieuwjaarskaarten bij ons en blikken we verse voornemens in. Zo kan iedere bezoeker van de VIPbus het nieuwe jaar in met een inspirerende stok achter de deur.

6627002631_82f110255e 6627180399_5089dd18de

De rit van vandaag gaat door de Utrechtse Waarden en de eerste stop is Ijsselstein. We parkeren de bus vlakbij de oliebollenkraam en het centrum vol goede energie om de burgers van Ijsselstein te verrassen met een bezoek. Helaas blokkeerde de VIPbus een fietspad en werden we vriendelijke doch dringend verzocht aanstalten te maken om weg te gaan. Gelukkig hebben we de officier nog weten te strikken om een ringtone voor het nieuwe jaar met ons te maken. Hiernaast kan je alle ringtones beluisteren die we deze eindtournee hebben gemaakt.

Na Ijsselstein zijn we naar het centrum van Lopik gegaan. Omdat de bus niet direct voor het winkelcentrum kon staan hebben we al onze waren in de buikbak en op het dienblad geplaatst en zijn we naar buiten getogen. De trek-in-iets-nieuws-snacks vonden (gretiger) aftrek dan in Ijsselstein en een enkele Lopiker durfde het zelfs aan om alle trek-in-iets-nieuws-snacks uit te proberen.

6627291767_0566e73a5d 6627452569_dbd43d31b9

Het trek-in-iets-nieuws-snack menu bestaat deze dag uit:
– een gevriesdroogde sprinkhaan op een bedje van chocoladepasta
– meelwormen op een bedje van chocoladepasta
– een klein geel peperbloemetje
De eerste twee zijn vast in het trek-in-iets-nieuws-snack assortiment maar de laatste is nog vrij onbekend en zet al je zintuigen op scherp. Het geeft je een ervaring zoals je die waarschijnlijk nog niet eerder hebt meegemaakt.

Als laatste stop deden we centrum van Oudewater aan. In eerste instantie oogde het rustig maar al snel werden we door de mensen opgemerkt en voorzien van een bezoekje.  Oudewater liet zich zien als gemeente waar de trek-in-iets-nieuws-snacks het meest in de smaak vielen. Binnen korte tijd waren de hapjes, bij een enkeling met enige tegenzin en aandringen van derden, weggewerkt. Conclusie: ze laten zich hier in Oudewater niet tegenhouden door het onbekende!

6627745379_b7214ec48a 6629139425_ee0a701e32

Met lichte tegenzin, omdat het zo leuk was in Oudewater, vertrekken we naar Benschop om daar de laatste hand te leggen aan de voorbereiding voor de eindpresentatie van Halte Stad en Land. Nieuwsgierig? Hier kan je verder lezen.

LOGOFLICKRKijk hier voor meer foto’s van deze eindtoernee.