Eindpresentatie Halte Stad en Land & feestelijke release Mindfood

6630436741_200440cf65Het is al lekker warm bij Recreatielandschap Rosenboom. Na de hele dag te hebben getoerd bouwen we in no time de locatie om waar we de eindpresentatie van Halte Stad en Land te houden. Genodigden zijn mensen van stad en platteland aan wie we de projecten van de afgelopen twee jaar willen laten zien en de producten die daaruit voort zijn gekomen willen presenteren.

We beginnen de middag met een proeverij. Bij aankomst krijgen de bezoekers een klein drankje, rum met echte boerenjongens erin. Dat zijn rozijnen die met rum zijn doortrokken. Daarbij wordt een heerlijke wildpate met meelwormensprinkels geserveerd.

6629926931_c3fc032de9 6631333861_779471647f

Verder is er de op=op markt, waar vandaag producten zoals de jongensboeken, de bouw-je-droomkrant en de mooie woorden voor een prikkie worden verkocht. Ook kan er bij proeverij ringtones worden gemaakt bij de heren van HEUG. Samen maak je ringtone die jouw persoonlijke wens voor 2012 vertaald, zodat je er bij ieder belletje aan herinnert wordt.

Wanneer iedereen is gearriveerd gaat de presentatie beginnen, Dennis neemt de bezoekers mee in de projecten van de afgelopen twee jaar en maakt duidelijk met welk sneeuwbaleffect vanuit Halte Stad en Land weer nieuwe projecten of vervolgen zijn ontstaan. VIP heeft geconstateerd dat vooral de volhardendheid van het platteland iets is dat de (soms) vluchtige ideeën uit de stad kunnen versterken en waar stad en platteland elkaar kunnen aanvullen.

6630732835_be289836e9 6630744037_68145fdb21
De eindpresentatie is dan wel het officiële einde van Halte Stad en Land, het is ook de start van de toekomst. De plannen voor de toekomst kan je lezen in Mindfood. Dit vers van de pers nieuwe magazine voor niet alledaagse boodschappen presenteren we vandaag voor het eerst. Alle producten die zijn voortgekomen uit Halte Stad en Land staan hierin beschreven en kunnen vanaf begin 2012 worden gereserveerd.
Schermafbeelding 2012-01-05 om 14.14.57 Download hier het VIP Mindfoodmagazine en bekijk zelf de aanbiedingen.

6629886785_68c27267ee 6630983759_6565284b89

Na de presentatie was er tijd voor een hapje en drankje. Kees Rosenboom had gezorgd voor passende aankleding van deze Halte Stad en Land presentatie en bezoekers konden van dichtbij een echte kip (één die zonder krachtvoer was opgegroeid), een gans, een muskusrat en nog een paar vissen zien en daarnaast ook proeven. Ons eigen ober Victor kwam langs met de lekkerste hapjes van het platteland. En natuurlijk was het tijd om bij te praten over de projecten en nieuwe mensen te leren kennen. Zodat deze eindpresentatie niet alleen een einde bevat maar ook een basis voor de toekomst heeft gelegd.

LOGOFLICKRKijk hier voor meer foto’s van de eindpresentatie.

Lees hier wat De Ijsselbode over deze feestelijke afsluiting berichtte:

Artikel-Ijsselbode1Artikel-Ijsselbode2