Broedplaats klaar voor gebruik

p>Vrijdag 20 mei 23:00 zwaaide ik de wegrijdende VIP-bus uit, na een dag outdoor met Dennis, Tim en Marielle om de laatste handen te leggen aan het dichtvlechten van de Broedplaats.
Na een week druilen, was vandaag met zon omlijst.

Terwijl boer Harry Schalkwijk (eigenaar van het geriefbosje) zijn grasland om de Houten Stad aan het wiersen was met een groots en modern landbouwvoertuig, werd er in de Houten Stad zelf letterlijk ambachtelijk  hang&vliegwerk verrichten op hoog niveau. Dennis, Marielle en Tim in tuig, balancerend tussen twee ladders en ‘tot over de oren’ de onderkant van de Broedplaats dichtvlechtend. Circus Jopie is er niets bij (-;*

Tegen de lunch kwam Ronald (idea4sale/Synergos Woerden) nog even polshoogte nemen, als fervente Leef-Je-Uit-Met-Hout-bezoeker en als ondernemer in hart en nieren. Bomend in het weiland over visie, missie, mogelijke samenwerking van Synergos en de Houten Stad.
Tegen de middag stak ook Leny (recreatielandschap Rozenboom) haar hoofd om de hoek.
Gezelligheid alom.

Dankzij koopavond in Montfoort kon Dennis nog een plaat halen om de ladder mee af te sluiten en kreeg hij t aggregaat weer aan de praat, zodat ik met de boormachine de laatste  bankjes kon vastzetten en de Broedplaats nu echt als ‘af’ verklaard kan worden.

Dat mocht gevierd worden met een maaltijd uit blik in het vers gewierste grasland in de laatste warme stralen avondzon.
met een eerste overnachting in de Pipowagen bij Kees&Leny Rozenboom toe!

En hoe nu verder?…
Het idee aan alle mogelijkheden en alle obstakels doet mijn hoofd nog regelmatig duizelen.
Klopt mijn droomboekje wel helemaal? Is dit mijn echte droom? Wat past bij mij? Hoe kan de Houten Stad groeien op een manier die bij VIP en PIXI past?

2 weken geleden schreef ik een projectvoorstel vanuit Oslo, nu is het tijd voor de eerste concrete afspraken met Klaas-Hemke (landschapscoordinator van Montfoort) Harry Schalkwijk, andere samenwerkingspartijen, op zoek naar financiering en het plannen van een serie activiteiten.

Wordt vervolgt…