VIP Vernissage

De stemming zat er direct goed in, op deze zonovergoten vrijdagmiddag. Een sfeer van vrolijke verwachting…wat zal er gaan gebeuren? Om 17 uur komen twee stijlvol geklede kelners de VIPbus uit met aan hun buik vingerhoedjes van deeg en in hun hand een schilderspalet met dipjes in alle kleuren. De verzamelde genode en spontane gasten worden uitgenodigd hun eigen kunstwerk-om-je-vingers-bij-af-te-likken te maken met behulp van de ingrediënten, een kwastje en niet te vergeten hun vingers. Vingers moeten worden afgelikt en kwastjes kunnen worden afgeveegd aan de dan nog oogverblindend witte kelnerschorten.

4638823285_9a93fcaa2a_b[1]

Er is sfeervolle muziek van Ellen van Vliet op accordeon en Yamila Bavio op verschillende blaasinstrumenten. En in de snackautomatiek aan de zijkant van de bus wachten acht verschillende kunstsnacks achter rode linten op hun onthulling.

4638730437_1e3b2be622_b[1] 4639378472_622e6906f8_b[1]

Vier jonge kunstenaars van Utrechtse bodem hebben speciaal voor VIP kleine kunstwerkjes gemaakt die letterlijk en figuurlijk in de VIPbus passen. Zij worden door Dennis Nolte van VIP uitgenodigd hun eigen kunstsnacks te openen door als eerste de speciale VIPmunt in de automatiek te gooien en het lint te verwijderen. Maartje Kuiper ontwierp ‘Slachtoffersoldaatjes’ (Kinderen kunnen levensecht in computergames bloedvergieten en hun
tegenstander het hoofd van een romp af schieten. Waarom dan geen speelgoedsoldaatjes die gewond en getroffen zijn?
) en ‘Wish upon a star’ (Alles is te koop, zo ook een wens in een doosje. Laat je persoonlijke ster vallen, zorg dat je blik erop gericht is en WENS!); Yvette van der Aa opende haar eigen ‘Mooi verpakt’ (Tijd om jezelf uit te pakken!) en ‘De art-factor’ (Alles draait om liefde); Yavanne van Tiggelen droeg voor uit haar ‘Modelvouw 030 in delen’ (Al die beelden, van hier en daar, vormen de stad die ik droom: Een plek vol ruimte die denkend uitdijt, gedacht door ieder die zich er dwalend wagen wil) en Caroline de Win uit haar ‘De 7 gewoonten van hoogst ondoelmatige mensen’ (Geïnspireerd op de bestseller ‘The 7 habits of highly effective people’ van Stephen Covey, steekt zij in dit kunstwerk de draak met een overdosis aan persoonlijke ontwikkeling, en met zichzelf) en haar ‘Verse voornemens’ (Een dagje eropuit met de VIPbus vormde de aanzet tot dit kunstwerk. Deze dag “met honderd wonderen” geeft Caroline weer voeding om zich weer een tijdje binnenskamers terug te trekken). De kunstsnacks, vandaag natuurlijk gesigneerd door de maaksters, vinden gretig aftrek onder de inspiratiehongerige bezoekers.

De komende drie maanden rijdt de VIPbus nog rond met deze heerlijke kunstsnacks; en daarna hopen we weer met een vers assortiment te komen. Wil je ook een kunstsnack ontwerpen en exposeren en verkopen in de VIP-automatiek, stuur dan even een mailtje naar info@devipbus.nl of loop eens binnen in de VIPbus. De VIPbus is altijd op zoek naar verse inspiratie!

LOGOFLICKRKijk hier voor alle foto’s.

postervipvernissage