Waar sta ik nu?

p>Het is goed om zo nu en dan een balans op te maken voor mezelf.
Zo wordt het overzichtelijk en duidelijk voor mezelf ik waar ik op dit moment sta en of er sprake is van een persoonlijke groei. Na mij ingezet te hebben voor een tweetal activiteiten van/voor Dennis heb ik hier een kleine betaling voor mogen ontvangen. Het bedrag was misschien klein, maar het gevoel wat dit mij gaf was groots! Dit was het eerste bedrag wat ik voor mijn inzet heb ontvangen zonder dat ik in loondienst ben. Mijn eerste factuur….

De mensen in mijn naaste omgeving staan nog volledig achter mij. Ze zien dat ik sinds mijn besluit ontzettend lekker in mijn vel zit en vol energie zit. De activiteiten zijn zo creatief, anders dan “normaal” dat ik ze regelmatig kan boeien met mijn verhalen en ervaringen.

Dennis zie ik als mijn coach, hij is in mijn ogen toch een voorbeeld. Een voorbeeld omdat ik mij goed kan vinden in zijn aanpak en uitvoering. Het vertrouwen die hij in mij heeft om bepaalde taken om mij te nemen, organiseren en regelen heeft ervoor gezorgd dat ik professioneel ontzetten veel leer en groei. En natuurlijk met een team te werken om mensen op een leuke unieke manier te bereiken. Het stimuleren en bewustmaken van mensen is niet gebonden aan tijd, plaats of ruimte. Belangrijk in dit vak is dat je open staat voor het verhaal van de persoon, hem/haar op zijn gemak stelt door goed te luisteren. De kunst is dat het je lukt iemand te stimuleren om verder te denken en zijn verhaal voort te zetten.

Mijn droom is om een huiskamer te creeren waarin vele culturen terug te zien zijn. Zowel in de inrichting als in de bezoekers. Iedereen is welkom. Er zullen activiteiten, gesprekken, bijeenkomsten plaatsvinden met en voor belangstellenden. Een huiskamer is een centraal punt binnen een woning. Het is de enige kamer die voor het hele gezin open staat. De kamer waar men eet, praat, lacht, ontspant etc.. Als ik het nu voor me zie, dan zie ik een huiskamer ingericht met spullen uit verschillende culturelen. De inrichting zou ik het liefst willen hebben met spullen van mensen die binnen zullen komen en hun spullen zouden willen meenemen. Spullen met een verhaal. Mocht het met de spullen te gek gaan worden dan zal ik een hoekje creeren waar mensen bij het afstaan van een stuk, een ander stuk daarvoor in de plaats mee mag nemen. Zo neem je iemands verhaal met je mee!

Als ik heel eerlijk ben dan weet ik dat dit een droom is die op dit moment nog iets te groots is. Dennis heeft voorgesteld om te beginnen met een caravan, zijn caravan. Deze mag ik van zowel de binnenkant als de buitenkant helemaal naar mijn smaak inrichten en bestickeren. Zo maak ik een begin in het klein, om mijn grote droom uiteindelijk te kunnen realiseren.

Hoe ga ik het aanpakken?
In Amersfoort zou ik met deze caravan activiteiten willen gaan starten. Deze activiteiten moeten als uitgangspunt hebben dat mensen bewust worden gemaakt van verschillende aspecten van/in het leven. In het leven van de persoon zelf, maar ook in het leven van de omgeving. Ik loop nu regelmatig met Dennis mee. De kracht van de VIPbus is dat mensen zichzelf kunnen zijn. Omdat je mobiel bent geeft het de mensen het gevoel dat je vrij bent. Het gesprek kan in iedere straat/wijk in Utrecht plaatsvinden.

Hoe ga ik om met het vinden van klanten?
In Amersfoort neem ik sinds februari deel aan een groepje wijkbewoners uit Vathorst. We zijn met een project bezig “Gelukkigste Wijk van Nederland”. Hieruit komen echt hele leuke initiatieven voor toekomstige activiteiten voor de Wijk Vathorst. Het mooie van dit soort vrijwilligerswerk is dat je bewust bezig bent om de wijkbewoners in de toekomst tegemoet te komen met interessante activiteiten.
Afgelopen woensdag had ik voor het eerst een voor mij belangrijke ontmoeting met de directeur van De Kamers.
Het was een prettige kennismakingsgesprek. Ik merk dat veel wat ik doe op gevoel gaat. Dit is kenmerkend voor mij, als persoon. Dat wil ik eigenlijk niet veranderen. Vaak hoor ik van mijn omgeving dat ik harder en zakelijker moet worden. Wellicht past dit niet bij mij!

Zo, de balans is voor nu weer even opgemaakt!