Doe-het-zelf dromen bouwen

p>

VIP – Dromen Bouwen from Ramses Singeling on Vimeo.

Om te kunnen dromen, heb je vrijheid en ruimte nodig en wat is vrijheid meer dan het kunnen doen wat je wilt, je hart volgen, je dromen achterna? De VIPbus haakte 5 mei aan bij het Bevrijdingsfestival.

De sfeer zit er snel goed in, als het terrein eenmaal volloopt, komen de eerste voorzichtige, maar nieuwsgierige dromers op de VIPcrew af. Speciaal voor dit festival heeft de VIPbus een bouwplaats voor dromen ingericht. Hier kunnen bezoekers in 6 stappen hun droom in elkaar zetten met behulp van de handleiding die de VIPbus in samenwering met Straatnieuws heeft ontwikkeld. Bouwen aan je droom begint natuurlijk met wegdromen, voluit fantaseren en je hart laten spreken. Daarvoor heeft VIP een heuse vakantiesetting gecreëerd waar dromers zich kunnen uitstrekken onder de palmbomen.

4587157373_8a4f61823c_b 4587807986_f140d24626_b

Met behulp van de ‘dromenarchitect’ worden de dromen steeds mooier en duidelijker. Voor enkele bezoekers is dit zo’n aanlokkelijke plek dat ze meermaals op dit strandje worden gespot! De echte dromenbouwers gaan natuurlijk door en laten zich onder deskundige begeleiding van de waardencoach ontfutselen wat er eigenlijk achter hun droom schuil gaat. Wat zijn de waarden, de drijfveren waaruit deze droom en wellicht ook andere dromen en daden voortkomen? Wat is nu echt belangrijk in je leven? Hier wordt het dromen bouwen al een stuk concreter en ook confronterender. Een enkeling probeert deze waardencoach dan ook te ontlopen, maar zij heeft alles in de gaten en grijpt je bij je lurven! Heb je deze sessie doorstaan, dan mag je door naar de derde bouwvakker die je helpt je angsten en onzekerheden onder ogen te zien. Wat houdt je tegen om je droom waar te maken? Wat zijn je valkuilen?

4587146093_a4a5e6d974_b 4587182717_9fb5cba454_b

Heb je die eenmaal helder, dan kun je je volop uitleven op deze valkuilen en mogen er letterlijk muurtjes worden geslecht. Dan breekt het moment aan om je plannen wereldkundig te maken. Speciaal hiervoor heeft VIP vandaag een radio-presentator ingehuurd die je interviewt op 5 mei 2018, 8 jaar van nu. Hoe ziet jouw leven er dan uit? Wat is er van je droom terecht gekomen? En hoe ben je begonnen aan het realiseren van je droom? Met die laatste vraag kun je vandaag direct je eerste steen leggen. Er is altijd wel iets wat je alvast kunt doen om je droom dichterbij te brengen. Wat wordt vandaag jouw eerste actie? Stuur je een kaartje naar een vriendin met het voorstel samen een taartenwinkel te openen? Bedenk je alvast de naam voor jouw eigen stichting of maak je een eerste  schets voor een website? Na al deze noeste arbeid is het tijd om te vieren wat je al bereikt hebt. Bezoekers die het hele traject hebben doorlopen, krijgen een ‘cadeaubon voor mezelf’ mee waarmee ze zich nu of later, als ze een eerste mijlpaal hebben bereikt, kunnen belonen voor hun lef, hun doorzettingsvermogen en hun werk.

De VIPbus heeft vandaag genoten van alle dromenbouwers en hun verhalen. Een prachtige manier om VIPs eerste verjaardag te vieren!

LOGOFLICKRDe volledige collectie foto’s kan je hier vinden of downloaden.

stadsblad-droomopwielen-13mei2