Polstoksprong Zaterdag 24 april 2010

Dit beloofd een mooie dag te gaan worden.
Vroeg in de morgen kijk ik naar buiten “eindelijk” de zon schijnt.
Twee keer eerder was het voorgekomen dat deze sprong, door weersomstandigheden, werd uitgesteld.
Vandaag zou het gaan gebeuren.

Van Dennis kreeg ik de opdracht om een aantal mensen van allochtonen afkomst mee te vragen. Fatima, Senna en Safa waren in eerste instantie verbaast over de uitnodiging voor een polstoksprong. Zelf wist ik van televisie dat dit een sport is die in Friesland op het Platteland veel wordt beoefend.

Fatima, een jonge vrouw van Marokkaanse komaf, heeft Stichting Jij opgezet. Haar uitgangspunt is vanaf het begin geweest om jongeren bewust te maken van de mogelijkheid om inelkaar te investeren: ” jongeren inversteren in jongeren”. Dit heeft ze tot een succes gebracht. Helaas heeft ze eind vorig jaar moeten besluiten om deze stichting op een laag pitje te zetten. Financieel bleek ze er niet van te kunnen leven. Haar volgende doel is om als ZZP’er in de rol van organisatieadviseur aan de slag te gaan. Een mooie gewaagde sprong om voor te gaan.

Senna, een ambitieuze jonge dame, studeert op dit moment aan het HBO. Haar droom is om in haar woonplaats een kapperszaak in combinatie met een beautysalon op te zetten. Vandaag zal Senna hiervoor gaan springen.

Safa, van Somalische afkomst, studeert Rechten. Zij heeft op dit moment nog geen idee wat ze wil gaan worden. Uit een gesprek tussen haar en mij kwam wel naar voren dat ze erg graag iets zou willen betekenen voor asielzoekers die iedere dag in centra opgesloten zitten. Ik heb haar beloofd dat ik haar binnenkort zal benaderen om haar te betrekken bij een interessante activiteit met deze doelgroep.

Dit brengt mij bij mijn eigen symbolische sprong. Het bedenken, opzetten en uitvoeren van activiteiten met een mooi doel. Doelen behalen die blijvend zijn, duurzaamheid is the key word voor mij. Daar wil ik voor gaan!

Na afloop gaven de dames aan dat ze het een geweldige ervaring vonden! De sprong op zich was al de moeite waard. Maar ook het gevoel van het maken van een symbolische sprong. Verder was het heel fijn en leerzaam om in gesprek te gaan met mensen die allen een interessant eigen verhaal te vertellen hadden.

Voor mij was het een bijzondere dag. Een groep mensen bijeen, praten over dromen en ambitie. Een groep mensen die elkaar voor een groot deel niet kent en toch iets persoonlijks met elkaar deelt.
Persoonlijk heeft de sprong mij een gevoel van “tjakkaaah” gegeven.
Professioneel vond ik het geweldig om hieraan mee te werken om deze dag met deze groep te realiseren.
En lichamelijk……spierpijn de volgende dag!!!