Verse voornemens 2018 #2

p>Op deze voorjaarsdag trekt de VIPbus eropuit om verse voornemens te verzamelen voor 2018. 2018? Ja, 2018. Utrecht heeft als vers voornemen om in 2018 culturele hoofdstad van Europa te worden. De VIPbus heeft zo haar eigen verse voornemens. Zo zien wij in 2018 liefst een stad die bruist van de inspirerende en kleinschalige creatieve initiatieven en dragen wij daar graag ons steentje aan bij door die zichtbaar te maken en met elkaar te verbinden.

4405723963_cba765c4bb

Grootse plannen
Met het eerste zonnetje van het jaar laten wij onze VIPharten verwarmen door de wensen, dromen en voornemens van de inwoners van Kanaleneiland. Hoewel sommigen ons in eerste instantie aanzien voor een verkiezingsstunt, zijn er ook veel mensen die de tijd nemen hun verhaal met ons te delen. Een krasse 75-jarige dame wordt vooral getrokken door de automatiek die vandaag niet gevuld is met warme snacks zoals zij die van vroeger kent, maar met hartverwarmende gelukskoekjes. Zij neemt zich ter plekke voor weer auto te gaan rijden zodat zij en haar man weer op pad kunnen. Twee brugklassers met nog een heel leven voor zich willen beide graag automonteur worden en de eerste stappen die zij daartoe gaan zetten zijn “goed mijn best doen op school” en “aardig zijn tegen mensen want dat moet je straks ook tegen klanten zijn”. Zij blikken deze voornemens in voor 2014, als zij hun opleiding als alles goed gaat hebben afgerond. Jammer voor VIP zijn zij meer geïnteresseerd in BMW’s, Mercedessen en Audi’s en niet in onze antieke VIPbus, want die kan nog wel wat handige handjes gebruiken.

4405641295_1dc52ebbb1 4405624481_8bc6b368e7

Openhartige verhalen ook van een jonge moeder en haar twee zoontjes, die er met elkaar iets moois van proberen te maken. De oudste zoon blikt zijn voornemen om multimiljonair te worden in voor 2021 en laat daarmee zien dat sommige dromen en voornemens zijn voor mensen met een lange adem en doorzettingsvermogen.

Een kinderloos stel heeft als diepste wens een kind en proberen een kind te adopteren. Zij blikken dit voornemen en de eerste stappen die zij daarin gaan nemen bij de VIPbus in en VIP voelt zich vereerd dat zij deze belangrijke stap met VIP willen delen.

Gewoon doen
Na het zonnige Kanaleneiland waagt de VIPbus zich nog naar het winderige Jaarbeursplein, bij uitstek een plek waar mensen onderweg zijn en gehaast. Toch nemen ook hier voorbijgangers de tijd om hun dromen met ons te delen, dromen die te maken hebben met reizen, liefde en voor jezelf beginnen. Eén mevrouw heeft onze inblikhulp niet nodig: “Ik heb veel plannen, en als ik me iets voorneem, dan doe ik dat ook gewoon!” Op deze manier is de VIPbus graag overbodig!

Voor al die mensen die wel een duwtje in de rug kunnen gebruiken, trekken we er komend jaar nog vaker op uit om verse voornemens in te blikken. Hou onze website in de gaten voor nieuwe data en locaties. Of gebruik de verse voornemens coupon uit de VIPkrant, die bij zo’n tachtig kleine winkels in de stad voor het meenemen ligt.

LOGOFLICKR

Kijk hier voor meer foto’s